Změna dispozice části bytu

Přání klienta

Částečná rekonstrukce panelákového bytu spočívající ve změně dispozice kuchyně, obývacího pokoje, koupelny a WC.

Přáním klienta bylo propojit kuchyň s obývákem, neboť tyto prostory byly od sebe oddělené polopříčkou. Majitelům vadilo neustálé obcházení kolem koupelny a WC. Malý jídelní stůl byl doposud umístěn v chodbičce před ložnicí, což bylo pro velkou rodinu nevyhovující. Zadáním tedy bylo najít způsob, jak do obytného prostoru umístit velký rozkládací jídelní stůl. Dále pak navrhnout novou zděnou koupelnu a WC místo původního umakartového jádra. Do koupelny by se  kromě umyvadla, vany a pračky se sušičkou měl vejít i prostorný sprchový kout.

Řešení

Díky kompletnímu přeskládání dispozice kolem instalačního jádra se na ploše 44,5 m2 podařilo rozmístit velkou koupelnu, samostatné WC, prostornou kuchyň s jídelním stolem a obývací pokoj. V celém prostoru se zmenšila plocha chodeb ve prospěch užitného prostoru. 

Nová koupelna vznikla v prostoru bývalé kuchyně. Do výklenku za koupelnou se "zakousla" kuchyňská linka přecházející v barový pult. Dále na kuchyň navazuje rozkládací jídelní stůl a obývací pokoj. Daný prostor byl maximálně využit a všechna přání klienta byla tak splněna.

Fotogalerie