Celková rekonstrukce bytu

Přání klienta

Majitelé se chystali na celkovou rekonstrukci bytu o ploše 80m2 v činžovním domě ze 30. let na Vinohradech. Velkým nedostatkem tohoto 3 pokojového bytu s unaveným interiérem byl kromě nevyhovující dispozice také havarijní technický stav (poddimenzované elektrické rozvody v hliníku, lokální WAW topidla v obytných místnostech, poruchová karma na ohřev vody, ucpávající se odpadní potrubí a další).
Ložnice rodičů plnila zároveň funkci obývacího pokoje a pro 4 člennou rodinu chybělo i druhé WC.
Největším srdečním přáním majitelky byla stěna z luxfer kdekoliv v bytě.

Řešení

Radikálním zásahem do dispozice bytu bylo posunutí příčky mezi ložnicí a kuchyní, čímž se centrální část bytu zvětšila na 5x5 metrů, nyní je účelným obývacím pokojem s kuchyní. Původní koupelnu přístupnou ze zmenšené ložnice jsem navrhla doplnit o WC, tím se stala soukromou relaxační koupelnou rodičů. Nová druhá koupelna se sprchovým koutem a WC vznikla zmenšením vstupní chodby u původní místnosti samostatného WC. Ač je koupelna umístěna uvnitř dispozice, je osvětlena z obývacího pokoje měkkým denním světlem přes vysněnou luxferovou stěnu. Splněné přání majitelky má nyní nejen estetickou, ale i praktickou funkci.

Dcerám zůstal dětský pokoj na původním místě, je ale lépe využitelný. Díky posunu dveří směrem k oknu získal pokojíček možnost rozdělení na denní studentskou část s pracovními stoly u okna a noční odpočinkovou část s postelemi v zadní části místnosti. V bytě vznikla i nová pracovna společně s dostatečným objemem úložných prostor.

Nyní má rodina perfektní byt podle současných moderních trendů, který si spokojeně užívají.

Fotogalerie