Rekonstrukce kadeřnictví a nový interiér

Přání klienta

Kadeřnice se v původním interiéru z 90. let 20. století potýkaly se špatně dispozičně řešeným prostorem a neprakticky rozmístěným minimem úložných prostor. Recepční pult byl spíše objemnou barierou omezující pohyb v celé místnosti, než přívětivým místem vítajícím zákazníky. Zaměstnankyně navíc trápil nedostatek denního i umělého osvětlení a zcela chybějící WC.
Požadavkem nové majitelky bylo vyřešit umístění WC s umyvadlem, prakticky připojit automatickou pračku a navýšit počet kadeřnických křesel. Majitelka snila o interiéru plném světlých barev v přírodních tónech a jedné stěně plné záplavy zeleně živých rostlin.

Řešení

Kvůli malé dimenzi odpadního kanalizačního potrubí v původní skladovací místnosti bylo ideální volbou WC s přečerpávacím zařízením.
Díky celkové změně rozmístění vnitřního zařízení vzniklo prostorné a světlé kadeřnictví se třemi kadeřnickými křesly, recepcí, posezením pro zákazníky a dostatkem úložných prostor. Na přání majitelky jsem interiér ladila do světlých tónů hnědé barvy v kombinaci s dřevodekorem, jenž doplňují velká kulatá nástěnná zrcadla a přisazená stropní svítidla. Ústředním bodem celého interiéru bude i květinová stěna naproti vstupu. Celkově nyní interiér kadeřnictví působí velice útulně a zákazníci jej chválí.

Fotogalerie